Állati hullaégetők termékskála

Contact Information

Address
4th N. Balcescu Square, Ap.1, 300229
Timisoara, Romania

Telephone
+40 757 904026

Email
contact [at] flextimindustry [.] com

Hogyan működik az állati hullaégető

Az állati hulladék égetése, az IncinerPro konstruktív alkatrészekkel és automatizálással rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a hulladék elégetését, tiszta emissziót, tiszteletben tartva az európai és a nemzeti jogszabályok előírásait.

Egy IncinerPro állati hullaégető elemei

Az állati hullaégetője, az IncinerPro a következő alapvető szerkezeti elemekkel rendelkezik:

 • 2 égőkamra: 1 fő égéstér (hulladékégetéshez), 1 másodlagos égőkamra (a légkör tiszta kibocsátásának biztosítása érdekében)
 • Teljesen automatizált égők, minden égéstérben égésszabályozással. Az égők teljes száma az égető modelljétől függően eltérő.
 • Fejlett nyomonkövetési, programozási és vezérlőrendszerek az égési paraméterekhez. Ezek a műveletek az érintőképernyős technológiával, a PLC-vel (programozható logikai vezérlő), a HMI (ember-gép interfész) hozzáféréssel érhetők el.
 • Különböző automatizációk modelltől függően
 • Biztonsági szolgáltatások (vizuális és hangos riasztások, vészkapcsoló, biztonságos zárak)
 • Gázelvezető rendszer (kémény)

Állati hullaégetés

Miután az elhullott állatokat a hullaégetőbe berakták, a felhasználói kézikönyv utasításainak megfelelően, az égetési folyamatot a két égéstérben hajtják végre:

 • A hulladék (állati tetem vagy más állati maradvány) elégetése az első égéstérben (fő égőkamra) történik, a kezelőpanelen keresztül, érintőképernyős hozzáféréssel beállított hőmérsékleten. Ily módon egy égési ciklust választanak ki, indítanak el és figyelnek közvetlenül a menüből, a választott hulladéktípusnak megfelelően.
 • A keletkező égéstermékek az elsődleges égőkamra égési folyamatából származnak. A gázokat legalább 850 Celsius fokon, legalább 2 másodpercig tartják a speciális jogszabályoknak megfelelően (az 1069/2009 / EK rendelet, a 142/2011 / EU rendelet előírja). Ez a folyamat az utóégető kamrában zajlik (másodlagos égőkamra, saját független égő (k) vel ellátva)

A hulladék betöltése az égetés során is elvégezhető, a felhasználói kézikönyv utasításait követve! A hulladék betöltése manuálisan (vagy gépiesen) történik a rakodóajtón (ajtókon) keresztül, felülről (függőleges rakodás) vagy elöl (vízszintes rakodás).

A rakodóajtók különböző működési módokkal rendelkeznek (manuálisan vagy automatikusan), a megvásárolt IncinerPro-égetőgép modelljétől függően.

Az égési ciklus kiválasztása után a megfigyelő és vezérlő elemek révén a teljes égési folyamat a kezelő beavatkozása nélkül zajlik le.

Az égető berendezés meghibásodás (pl. áramkimaradás, üzemanyag hiány) esetén felügyeleti, vezérlő, biztonsági és figyelmeztető rendszerekkel van felszerelve.

A rendszer folyamatosan figyeli az égési folyamatot, és a hőmérsékleteket a hőelemeken keresztül beállított programozott értékeken tartják.

Üzemanyag - optimalizáljuk a fogyasztást az IncinerPro állati hullaégetőknél!

Az üzemanyag-fogyasztást (földgáz, PB-gáz vagy dízel) folyamatosan optimalizálják a bevitt hulladék égési tulajdonságainak maximalizálásával (pl. állati zsírt használnak égési tényezőként, korlátozva a további üzemanyagok fogyasztását). Az égők leállítják az üzemanyagot, és csak akkor engedik át a levegőt (az integrált szellőzőrendszeren keresztül), amikor ez lehetséges, így fenntartva a beállított paraméterek eléréséhez szükséges oxigénmennyiséget.

Nagyon fontos megérteni, hogy az égési sebességet számos paraméter erősen befolyásolja. Mivel nincs 2 egyforma hulladék-tétel, az üzemeltető (k) nek meg kell próbálniuk a különböző állati hulladékok keverékét a jobb égetési folyamat érdekében. A megfelelő hulladékkeverék biztosítja a jobb égési sebességet és az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást.

Kérjük, olvassa el figyelmesen az utasításokat, és amennyire csak lehetséges, kövesse technikai tanácsainkat. Az állati hulladékégető égési folyamata eltér a kazánban történő égetési folyamattól (ahol csak üzemanyagot égetnek el).

Kibocsátás

Az égéskamrák, az automatizálási elemek, az égési folyamat figyelemmel kísérése, programozása és automatikus vezérlése miatt az összes IncinerPro hullaégető modell a speciális környezetvédelmi és egészségügyi-állat-egészségügyi jogszabályok szerint működik.

Hamu

Az égési folyamat eredményeként hamu keletkezik, olyan mennyiségben, amely az elégetett hulladék típusától (pl. toll, csontok, belek, tetemek stb.) függ.

A hamu még az égési folyamat során is eltávolítható, amennyiben az égető külön hamueltávolító ajtóval rendelkezik. A hamuzó ajtók teljes száma az egyes IncinerPro hulladékégető modellektől függően eltérő.

Ügyeljen a hamu magas hőmérsékletére: használjon védőfelszerelést (kesztyűt, szemüveget stb.)!

Biztonság használat közben

Az IncinerPro állati hullaégetők működési biztonsági elemekkel és riasztórendszerekkel vannak felszerelve, például:

 • Az égetőberendezések felszerelt autonóm riasztórendszer (saját akkumulátor) többféle figyelmeztetést tesz lehetővé:

  1. vizuális riasztás (fénytorony: zöld, sárga és piros), hogy figyelmeztesse a kezelőt az égési ciklus állapotára, hibákra stb.
  2. hangos riasztás (legfeljebb 1 km távolságra hallható hang) figyelmezteti a kezelőt meghibásodások esetén.

 • Az égetőberendezés egy általános kapcsolóval van felszerelve, amely lehetővé teszi az üzemeltető számára, hogy hiba esetén azonnal leállítsa a műveletet.
 • Minden égési ciklus végén az égők csak azt engedik meg (a beépített ventilátorokon keresztül), hogy a levegő (a beépített ventilátorokon keresztül) csökkentse a hőmérsékletet az égetőben, a kezelő számára biztonságos értékek mellett.
 • Az ajtózáró rendszerek biztonságot nyújtanak a véletlen bezárás / kinyitás ellen.

SERVICES

After sale services

Consultancy

Our team of professionals will help you in choosing the right incinerator for your activity. We design, manufacture, commission and provide maintenance for our entire range of incinerators.

Warranty

Our products are covered by the standard and extended warranty, with qualified personnel, according to the service contract.

Service

The qualified personnel (technical engineers) ensure the fluency in the operation of the equipment according to the warranty conditions.

Spare parts

We provide spare parts and consumables for the equipment sold.

Need help choosing the right incinerator?