Állati hullaégetők termékskála

Contact Information

Address
4th N. Balcescu Square, Ap.1, 300229
Timisoara, Romania

Telephone
+40 757 904026

Email
contact [at] flextimindustry [.] com

Afrikai Sertéspestis

Először Kenyában fedezték fel, az afrikai sertéspestis (ASF) a környezetben, de az élelmiszerekben is rendkívül ellenálló vírus okozta betegség, amely mind az állattartó gazdaságokban vagy kistermelők birtokában lévő házisertéseket, mind a vaddisznókat érinti. Az afrikai sertéspestist az Asfarviridae család vírusa, az Asfivirus nemzetség, egy nagy, kettős szálú DNS-vírus okozza. Ez az egyetlen olyan kettős szálú DNS-genommal rendelkező vírus, amelyről ismert, hogy ízeltlábúak terjednek

Az afrikai sertéspestis inkubációs ideje 2-3 nap (kísérleti fertőzések esetén), 5-15 nap (természetes fertőzések esetén), néhány hétig is lehetséges (gyenge patogén törzsekkel rendelkező természetes fertőzések esetén) ). Nagyon fertőző betegség, minden korosztályú és nemű sertést érint. Az afrikai sertéspestis kimutatásának fő problémája, hogy összetéveszthető a klasszikus sertéspestissel, és a lakosztályok magas mortalitása nem egyértelmű jelzés. A betegségen átesett állatok egy életen át hordozók maradnak.

Az afrikai sertéspestis vírus nagyon könnyen, közvetlenül vagy közvetett módon érintkezik az állatokkal, közvetlenül vagy közvetetten, az állatok etetése vagy gondozása során, az állatok fertőzött állatokból származó melléktermékekkel történő táplálásával, de az eszközökön keresztül is. szennyezett takarmány vagy ruházat.

Az afrikai sertéspestis vírus rendkívül ellenálló vírus a környezetben, minden váladékban, ürítésben, tetemben, termékben és melléktermékben, spermában, trágyában stb.

Az ASF vírus rendkívül ellenálló a fizikai, kémiai és biológiai tényezők hatásával szemben:

 • 6-10 nap disznó ürülékben;
 • 10 hét hullákban;
 • 3-6 hónap sózott és füstölt húsban;
 • 6-12 hónap az Ornithodoros és Rhipicephalus nemzetség kullancsainak testében;
 • 18 hónapos vér 4 ° C-on;
 • 6 év fagyott vérben;
 • több évig fagyasztott húsban

Amikor a betegség a klinikai tünetek szempontjából nyilvánvalóvá válik, a betegségnek több formája lehet: koraszülött, akut, szubakut és krónikus. Az első két forma esetében a tünetek a következők:

 • magas láz
 • látható csökkent étvágy
 • állatok hirtelen elhullása
 • hányás vagy hasmenés, szemváladék
 • cianózis és a motoros koordináció hiánya.
 • a vírus ellenáll az alacsony hőmérsékletnek, csak melegben inaktiválódik, 56-60 Celsius fok hőmérsékleten, legalább 20 percig
 • a vírust 3,9-nél alacsonyabb vagy 11,5-nél nagyobb pH-n inaktiválják a szabad szérumban
 • a vírus érzékeny az éterre és a kloroformra
 • nátrium-hidroxid, hipoklorit, klór, formaldehid vagy jódvegyületek inaktiválják.

Mivel az ASF vírus könnyen átvihető az állatok fertőzött anyagával való érintkezés útján, de az ürüléken vagy az edényeken keresztül is, nagyon fontos, hogy minden fertőzésforrást a lehető leggyorsabban megszüntessenek.

A fertőzöttség kockázatának csökkentésére a fertőzött sertések tetemeinek gyors elégetése és a fertőzött állati hulladék ártalmatlanítása a járvány kitörésének helyén jelent megoldást. Az állati hulladékégető használata logikus és gyors intézkedés, ugyanakkor biztonságos és költséghatékony is. Ezért minőségi állati hulladékégetőket kell használni az afrikai sertéspestis terjedésének veszélyének kiküszöbölése érdekében.

Az állati hulladék égetője különböző égési sebességgel, terhelhetőséggel, automatizálással vagy más változó paraméterekkel rendelkezhet, de minden bizonnyal minden, a Flextim által forgalmazott, IncinerPro általános néven forgalmazott hulladékégető könnyen telepíthető, működtethető és karbantartható.

Az állati hulladék égetője különböző égési sebességgel, terhelhetőséggel, automatizálással vagy más változó paraméterekkel rendelkezhet, de minden bizonnyal minden, a Flextim által IncinerPro generikus néven gyártott égető könnyen telepíthető, kezelhető és karbantartható.

SERVICES

After Sales

Consultancy

Our team of professionals will help you in choosing the right incinerator for your activity. We design, manufacture, commission and provide maintenance for our entire range of incinerators.

Warranty

Our products are covered by the standard and extended warranty, with qualified personnel, according to the service contract.

Maintennace

A qualified team (technical engineers) ensure the fluency in the operation of the equipment according to the warranty conditions.

Spare parts

We provide spare parts and consumables for the equipment sold.

Need help choosing the right incinerator?