Állati hullaégetők termékskála

Contact Information

Address
4th N. Balcescu Square, Ap.1, 300229
Timisoara, Romania

Telephone
+40 757 904026

Email
contact [at] flextimindustry [.] com

Klasszikus sertéspestis

A klasszikus sertéspestis fertőző betegség, amely nagyon fertőző, és az állatok egy csoportjára, nevezetesen a Suidae fajra jellemző. Ennek a fertőző betegségnek a jellemzői: vérzéses elváltozások, szív- és érrendszeri rendellenességek, légzési vagy emésztési rendellenességek. A betegség minden esetben akut formájává fejlődik, különösen magas a morbiditási és halálozási arány.

Egy kicsi, 40-60 nm közötti vírus a Flaviridae családba, a Pestivirus nemzetségbe tartozik, és az érfalakra hat, ami az endothel sejtek duzzadását és az érfal törékenységét okozza.

A klasszikus sertéspestis-vírus viszonylag érzékeny a fertőzött sertések kiválasztásában, jelen van a sertés tetemében és egyes sertéshús-termékekben, ami nyilvánvalóan veszélyezteti az emberi egészséget. A klasszikus sertéspestis vírus veszélyes, és mivel hidegben nagyon jól túlél, hónapokig tartó hús- vagy félkész készítményeket is képes ellenállni, még akkor is, ha érettek és füstölnek.

A vérben jelenlévő vírus 30 perc múlva 60 Celsius fokon inaktiválódik, de a sertések ürülékében a hőmérséklet függvényében 2-6 hét között képes túlélni. A vírus inaktiválásának gyors módja detergensek, lipid-oldószerek és közönséges fertőtlenítőszerek hatása alatt áll, részben ellenáll a mérsékelt hőmérsékletnek, és savas pH-nál stabilnak tekinthető. Ezért ez a vírus érzékeny az olyan vegyületekre, mint az éter, inaktiválja nátrium-hidroxid, formalin, nátrium-karbonát stb.

A klasszikus sertéspestis terjedésének módja számos:

  • házi vagy / és vaddisznók közötti közvetlen érintkezés útján
  • a fertőzött állatok váladékával való közvetlen érintkezés útján
  • egészséges sertésektől néhány nappal a klinikai tünetek megjelenése előtt
  • telepek / gazdaságok között szállíthatják a gazdák és az üzemeltetők
  • sózással, füstöléssel vagy szárítással tartósított termékek által
  • kémiailag kezeletlen sertésmaradványokon keresztül.

Ezért ez a vírus főleg szájon át, közvetlen érintkezés és közvetett érintkezés útján terjedhet fertőzött sertésekkel, vagy vírusokkal szennyezett élelmiszerek fogyasztásával; itt hozzá kell tenni, hogy a klasszikus sertéspestis vírusos jellegének megállapítása után a betegség minden kontinensen fennmaradt, és a sertésfajokat érintő egyik legveszélyesebb betegséggé vált és marad.

Mivel a sertéspestis veszélyes vírus, fontos tudni, hogyan lehet megszüntetni a fertőzött ételmaradékokat, a fertőzött tetemeket vagy a fagyasztott vagy friss sertéshús-készítményeket vagy félkész készítményeket. Így az égetőmű használata gyors és hatékony módszer ezeknek a fertőzött anyagoknak a eltávolítására, mivel ez olyan módszer, amely nem jelent problémát, alkalmazható a járvány felfedezésének helyén.

Az égetőmű egy hatékony berendezés, amelyet könnyű telepíteni és használni, de karbantartani is, így ideális módja annak, hogy megállítsák az esetleges járványokat, mielőtt azok szélesebb körben elterjednének és veszélyesek lennének az emberi egészségre. A Flextim által forgalmazott hulladékégetők olyan típusú berendezések, amelyek szükségesek a fertőzött állati hulladék időben történő eltávolításához, összhangban az európai jogszabályokkal.

SERVICES

After Sales

Consultancy

Our team of professionals will help you in choosing the right incinerator for your activity. We design, manufacture, commission and provide maintenance for our entire range of incinerators.

Warranty

Our products are covered by the standard and extended warranty, with qualified personnel, according to the service contract.

Maintenance

The qualified personnel (technical engineers) ensure the fluency in the operation of incinerators, according to the warranty conditions.

Spare parts

We provide spare parts and consumables for the equipment sold.

Need help choosing the right incinerator?